Atles ambiental de la Mediterrània. L'estructura del territori i del paisatge

Autors: J.Becaria, R.Folch, A. París, L. Reñaga, A. Ulied, O. Viñas

(1999) Generalitat de Catalunya, ERF, IEMed

MediterràniaAquest atles és una moderna interpretació i representació del territori i del paisatge mediterranis. Fruit del treball interdisciplinar, ofereix quasi un centenar d'imatges inèdites.

Espacio mediterráneo latino: Cultura, Empresa, Paisaje, Población y Cooperación

Autores: G.Aubarell, J.Bacaria, R. Folch, JC Juan, M.A. Roque, G.de Santis, G. Tapinos, A. Ulied

Institut Català de la Mediterrània, 1999

Espacio Mediterráneo latinoEn el seno de los procesos actuales de globalización y de regionalización, el Arco latino del Mediterráneo puede ser el laboratorio de nuevas sinergias supranacionales y transregionales.

Med.2003. Anuario del Mediterràneo: Las ciudades mediterráneas se resisten a dejar de serlo

Andreu Ulied

IEMed, Fundació CIDOB, 2003

Med 2003... hoy en un mundo que se ha urbanizado muy rápidamente, algunos valores mediterraneos se revalorizan: ciudades abiertas a todos los flujos e influencias, ....

Pla Estratègic Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona El litoral, un territori en comú. (2006)

Pla estratègic litorial de la RMB

Pla Estratègic Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona. El litoral, un territori en comú. Recull l'estat de situació i els reptes de futur dels 27 municipis impulsors del Pla, els resultats més significatius dels estudis específics sobre els àmbits amb major impacte sobre el litoral i les propostes estratègiques consensuades.

Catalunya en el món-taronja. De l'’endevinació a la prospectiva

Catalunya món-taronja

El filòsof Josep Ferrater contemplava una enormetaronja valenciana, entotsolat, melancònic. Catalunya serà una taronja o no serà, digué el filòsof, enigmàtic. Jo era a la primera fila de l’'auditori de Caixa Catalunya,a Via Laietana, escoltant-lo bocabadat, aquell vespre de tardor, a finals dels anys vuitanta. De Ferrater sabia poc ,fins a aquell dia: que havia passat mitja vida exiliat, fent classes a universitats americanes i escrivint llibres, pen-sant sobre com som els catalans: pràctics, pragmàtics, irònics, treballadors i, per sobre de tot, deia ell, assenyats (una visió molt positiva, si tenim presents els aldarulls i les revoltes de principis del segle vint, el pistolerisme, els incontrolats i la Guerra Civil, la terrible postguerra). Ferrater, com Vicens Vives, pensava que allò més característic dels catalans era la voluntat de ser, de seguir sent: Som i serem gent catalana!, va escriure ja Àngel Guimerà,a La Santa Espina, ...

Segui llegint l'article

Logo Mcrit

Salvador Espriu, 83 08005 Barcelona  Spain
+34 932 250 313
info@mcrit.com - www.mcrit.com

Logo Fundació Ersília

Ersilia és la fundació de Mcrit per al desenvolupament
de recursos educatius innovadors www.ersilia.org