German Mobility Award 2017 was awarded to HIGH-TOOL at the Ministry of Transport and Digital Infrastructure in Berlin

July 2017

Entrevista a Andreu Esquius a BTV'

HIGH-TOOL received the German Mobility Award 2017. HIGH-TOLL is a free and open source, high-level strategic transport model to assess economic, social and environmental impacts of EU transport policy. The HIGH-TOOL model allow quick scanning of transport policy options by the European Commission.

+ Link to certificate of the Award

 

El ramal interior del Corredor Mediterráneo concentra el 44% del transporte interregional

17 de julio 2017

Entrevista a Efrín Larrea a EL VIGÍA 

Entrevista a Andreu Esquius a BTV'

El Corredor Mediterráneo desde/hacia Andalucía por el litoral tiene una intensidad de tráfico de mercancías un 38% superior al interior”, apunta Efraín Larrea, consultor especializado en transporte terrestre de la firma Mcrit. “Yo no sumaría todos los flujos entre Madrid y Castilla-La Mancha, porque su disposición geográfica hace que estén muy dispersos y no se pueden considerar como parte del corredor; quizás Guadalajara y puede que Toledo en parte, el resto seguro que no”, añade Larrea 

+ Enllaç a l'artcle

 

 

La pluja i els problemes de mobilitat a les Rondes de Barcelona

28 d'abril 2017

Entrevista a Andreu Esquius a BTV

Entrevista a Andreu Esquius a BTV'

La pluja complica força la mobilitat a les carreteres catalanes. A Barcelona, la pluja provoca problemes de trànsit i també alguna inundació. Els problemes de trànsit a Barcelona afectaten sobretot a les rondes. BTV entrevista a Andreu Esquius, director de projectes de MCRIT

+ Enllaç al video

 

El futur de les rondes a Barcleona

28 d'abril 2017

Entrevista a Andreu Esquius a TV·

Entrevista a Andreu Esquius a BTV'

Si continua la tendència a la baixa del trànsit a les rondes de Barcelona es podrien re formular i guanyar espai públic pels vianants als laterals . TV3 entrevista a Andreu Esquius, director de projectes de MCRIT

Enllaç al video

 

 

Els enginyers de la comunitat

29 de setembre 2016

Article d'opinió d' Andreu Ulied Seguí

Enginyers de la comunitat'

Davant dels reptes que comporta avaluar la necessitat d’invertir en una infraestructura o una altra, quina hauria de ser la responsabilitat dels enginyers de camins? És un tema recurrent en les discussions de la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat: no sabem com s’han de dur a terme els processos de participació ciutadana, ni quin hauria de ser el paper dels enginyers. Però sí que sabem que, a mesura que la informació pública es vagi transformant en deliberació pública, el paper dels enginyers anirà canviant. Haurem de ser “guineus” – com ens diu Philip Tetlock a Expert Political Judgement: les “guineus” saben poc de moltes coses, són eclèctics, accepten l’ambigüitat i la contradicció, en contraposició als “eriçons”, que saben molt, però d’una sola cosa.

+ Enllaç a l'article

 

52.000 hores perdudes a la carretera100.000 desplaçaments diaris més que ara

26 juny 2015

Hores perdudes a la carretera'

Tal com apunta el RACC al seu estudi, des del 2006, el trànsit ha baixat un 9%, mentre que la congestió ho ha fet un 51%. "Unes xifres que no són gens proporcionals", afirma el soci de la consultora Mcrit, Andreu Esquius, qui apunta més cap a la flexibilització de les hores punta com una de les mesures que més ajudarien a augmentar la fluïdesa de les principals vies d'accés a la ciutat comtal.

+ Enllaç a l'article

 

Mcrit proposa canvis en quatre línies del bus urbà, a Manresa, per fer front a la nova demanda

26 juny 2015

Smart Mobility'

L’estudi constata que amb el desenvolupament dels nous sectors de planejament del POUM, tres de les sis línies del bus urbà tindran un dèficit de capacitat en hora punta per absorbir la nova demanda generada i atreta en aquest mitjà de transport. Per fer-hi front, planteja unes millores concretes que quantifica en 329.365,33 euros anuals (no inclou la localització de noves parades).

+ Enllaç a l'article

 

Mcrit preveu que Manresa generi el 2031, 100.000 desplaçaments diaris més que ara

26 juny 2015

Smart Mobility'

Segons l'estudi realitzat a Mcrit, es generaran 100.000 desplaçaments diaris més al 2031. El 33% més. És el diagnòstic que fa l’estudi de mobilitat lligat al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en relació amb la Manresa del 2031. Malgrat aquest increment dels viatges diaris, apunta una disminució del trànsit

+ Enllaç a l'article

 

 

SMART MOBILITY: PROGRESS IN MOTION

june 2015

Smart Mobility'

Smart mobility is a business that generates 1.3 billion euros a year in Spain alone, according to the Polytechnic University of Catalonia (UPC). It is also a sector in which Barcelona has positioned itself as an international benchmark. Four engineers experts in mobility, Francesc Robusté, Jordi Julià, Ole Thorson and Andreu Ulied (Mcrit's Director) discuss the challenges and opportunities. Will smart journeys be better? What are the dangers? What will the infrastructures be like in 20 years' time?

+ Link to the article

 

L'‘argentiniçação do Brasil'

3 de maig de 2015

L'‘argentiniçação do Brasil'

Avui, el major risc pel creixement sostenible i més equilibrat del Brasil és l'abandonament de les polítiques tan assenyades del Plan Real, i el triomf del populisme, del qual un analista econòmic anomenava, perquè els seus compatriotes l'entenguessin bé, i s'horroritzessin només sentir-ho: l'argentiniçação do Brasil.

Article escrit per Andreu Ulied, Director de Mcrit, sl

+ Enllaç a l'article

Mcrit i el model Barcelona

19 d'abril de 2015

Mcrit i el model Barcelona

La firma, que es dedica al desenvolupament de sistemes per a la planificació urbana, s'expandeix per Llatinoamèrica.  El model Barcelona, és a dir, la capacitat de la ciutat de reformular amb els anys el seu perfil urbanístic i la seva estratègia per esdevenir una ciutat sostenible i intel·ligent, és una referència ineludible per als gestors d'Amèrica Llatina i és lògic que Mcrit, firma de desenvolupament de sistemes per prendre decisions en planificació urbana, transport i medi ambient, l'estigui exportant a aquella àrea geogràfica.

Entrevistan a Andreu Ulied, Director de Mcrit, sl

+ Enllaç a l'article

20è aniversari de la Xarxa d'Observatoris del Desenvolupament Econòmic Local (XODEL)

12 de Novembre 2014

Los puertos del norte presionan

Els Observatoris del desenvolupament econòmic local són dispositius que tenen per objectiu recopilar, organitzar, generar i difondre, de forma permanent, informació territorial d'interès per a la presa de decisions, amb l'objectiu d'impulsar el desenvolupament econòmic local.

Coincidint amb el vintè aniversari de la XODEL, es realitzarà una trobada professional d'experts i usuaris d'informació socieconòmica en general, així com electes, responsables i personal tècnic dels ens local de l'àmbit de la promoció econòmica per celebrar el vintè aniversari de la XODEL, una de les xarxes més antigues de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i presentar la feina que realitzen els observatoris i llur utilitat.

Entrevistan a Andreu Ulied, Director de Mcrit, sl

+ Enllaç al vídeo

 

Los puertos del Norte presionan para limitar la asignación de fondos comunitarios al Sur

20 de Octubre 2014

Los puertos del norte presionanLos puertos del norte de Europa observan con cautela el desarrollo de los tráficos en el sur del continente y no parecen dispuestos a ceder inversiones por parte de la Unión Europea en sus infraestructuras..

La base del conflicto, es un informe emitido por la Red de Observación Europea para el desarrollo y Cohesión Territorial, ESPON. Se trata de un estudio realizado por diferentes institutos europeos , pero desde los puertos del Norte señalan que está liderado por la consultora Mcrit..

Entrevistan a Efraín Larrea, Ing C.C.P  de Mcrit, sl

+ Enllace al artículo

 

Per on passa el futur

11 de Abril 2014

per on passa el futurLes “regions d’intercanvi econòmic” juguen un paper clau en una Europa que viu un moment de recomposicions territorials, econòmiques i socials. Aquest és un concepte modern que pren com a base l'àmbit de l'activitat econòmica i comercial, que se superposa als tradicionals criteris geogràfics, socials o polítics. La principal megaregió del sud d’Europa és la conformada per un ampli espai que inclou l’oest d’Alemanya, les regions franceses de Rhône-Alps, Provence-Alps-Côte d'Azur, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées, Catalunya, bona part d'Aragó, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Murcia i Andalusia.

La consolidació del corredor que travessa aquests territoris i els connecta amb les grans zones de flux de mercaderies de la resta del món és fonamental per al futur d'aquesta megaregió i del conjunt dels països implicats —en tots els sentits, no només l'econòmic, sinó també el cultural i el de les relacions humanes— . Aquest 60 minuts explica com s’ha arribat a aquest escenari i explica els punts clau d’aquest conflicte.

Convidat Andreu Ulied, Director de Mcrit, sl

+ Enllaç a l'entrevista

 

 

Obres que no s'acaben mai

Valor Afegit / TV3.  12 de març de 2014

Oriol Biosca

Autovies a mig fer, la línia 9 del metro inacabada que encara no arriba a l'aeroport, el corredor ferroviari de mercaderies sense enllestir... La retallada de la inversió pública ha dibuixat un paisatge en què moltes infraestructures han quedat a mig construir i, pels pressupostos previstos, no sembla que s'hagin de concloure aviat. Quines són les prioritàries? Es té en compte el seu rendiment per acabar-les?

Convidat Oriol Biosca, Coordinador de projectes europeus de Mcrit, sl
 
Enllaç al programa

 

Dir que resoldrem els temes viaris només amb transport públic i carrils bici és un error

Regió 7.  13 de novembre de 2013

aesquius

Entrevista Andreu Esquius, Director adjunt de Mcrit,  entorn a l’estudi de mobilitat del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa en el qual participa.
 
+ Enllaç a l'entrevista

 

Jornades ciutadanes sobre el futur de les Glòries

Barcelona.cat. 2 de novembre de 2013

jornades

Mcrit va participar en les Jornades Ciutadanes del Concurs de Projectes Restringit per al Projecte Urbà de l\'Espai Lliure de la Plaça de les Glòries Catalanes de la Ciutat de Barcelona. Les Jornades Ciutadanes han permès als veïns aportar idees abans que els tècnics redactin el projecte final de la transformació de les Glòries.
 
+ Enllaç al document de retorn de les Jornades Ciutadanes
+ Enllaç al video

  

El POUM de Manresa insisteix a millorar les connexions de la ciutat amb les principals carreteres per exercir el lideratge de la Catalunya Central

Agència Catalana de Notícies / Regió 7. 31 d\'octubre de 2013

jornades

El director tècnic de la consultoria MCRIT, Andreu Esquius, va participar en la jornada \'El futur en la mobilitat viària de la ciutat\' juntament amb el director del POUM de Manresa, Mauro Mas; el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals i el regidor d\'Urbanisme i Mobilitat, Ramon Bacardit.

+ Enllaç a l'article ACR

+ Enllaç a l'article Regió 7

 

 Aparcamiento y movilidad

El Periódico de Cataluña. 30 d\'octubre de 2013

aparcamientosVarios especialistas entre ellos, Andreu Ulied han participado en una mesa redonda sobre el presente del aparcamiento y la movilidad. El debate ha sido organizado por El Periódico de Cataluña con la colaboración de ASESGA, a las puertas del Salón TRAFIC y a un mes del EVS 27 y el Smart City Congress.

+ Enlace al artículo

+ Enlace al video

 

Cap a un sistema de peatges intel·ligents

El Periódico de Cataluña. 29 d\'octubre de 2013

peatgesLa tarifació de carreteres és una de les eines més eficaces per a la gestió de la mobilitat. És clar que, a mitjà termini, els peatges evolucionaran cap a tarifes dinàmiques, sensibles a les condicions del trànsit en el moment del viatge, al tipus de vehicle i nombre d’ocupants, o a l’itinerari. Són els peatges intel·ligents.

+ Enllaç a l\'article

  

Catalunya: la barrera dels peatges

Via Empresa - Diari empresarial de Catalunya. 23 de octubre de 2013

barreraL’actual sistema de peatges penalitza les empreses catalanes pel greuge comparatiu amb la resta d’Espanya i també pels desequilibris dins del propi territori. La discriminació no tan sols es produeix quan Catalunya s’emmiralla amb l’Estat espanyol. “Els desequilibris també són interns”, destaca Andreu Esquius. Aquests greuges es fan patents en ciutats com Vilanova i la Geltrú o Manresa, rodejades de peatges i que “han de pagar per anar a qualsevol lloc”. El transportista que vol anar de Vilanova a Barcelona per autopista s’enfronta a un peatge quatre vegades més car que l’establert entre Mataró i la capital catalana. I la distància dels dos trajectes és la mateixa.

Enllaç a l'article

  

Gestió ferroviària de Catalunya

TrenEl matí de Catalunya Ràdio. 06 de juny de 2013

Entrevista a Andreu Ulied sobre la gestió ferroviària de Catalunya.

+ Enllaç al web

 

Compromisos d\'Adif i Renfe

El matí de Catalunya Ràdio. 6 de juny de 2013

Andreu Ulied no descarta la possibilitat que la gestió ferroviària catalana de Rodalies pogués passar a altres mans. Tècnicament seria complicat però no impossible, segons Ulied. 

+ Enllaç al web

 

El futur del sector automobilístic

El matí de Catalunya Ràdio. 9 d\'Abril de 2013

Sector

Tertúlia al programa de Carlos Fuentes amb Santiago Niño Becerra, catedràtic d\'Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull; Jaume Roure, president de Faconauto, i Andreu Ulied.

+ Enllaç al web

 

Peatges a l\'ombra

El matí de Catalunya Ràdio. 9 de gener 2013

El peatgeDaniel Albalate, professor d\'Economia i Empresa de la UB i Andreu Ulied parlen a El Matí de Catalunya Radio sobre els peatges a l\'ombra i el finançament de les infraestructures.

+ Enllaç al web

 

El greuge dels peatges a Catalunya

Entrevista del 3/24. 24 d\'abril 2012

EntrevistaAlbert Serratosa, president de l\'Institut d\'Estudis Territorials, i Andreu Esquius parlen del greuge dels peatges a Catalunya a l\'Entrevista del 3/24.

+ Enllaç al web

 

El greuge dels peatges a Catalunya

Telenotícies Migdia.. 24 d\'abril 2012 (20 segons al minut 23:30)

Tele

Andreu Esquius parla dels peatges a Catalunya .

+ Enllaç al web

 

Spanish Lessons high-speed rail project

Desembre 2011

SpanishReportatge sobre l\'experiencia de l\'alta velocitat a Espanya, amb la participació d\'Andreu Ulied. El reportatge va sortir a diaris californians com The Fresno Bee, San Francisco Chronicle, the Orange County Register (Los Angeles) .

+ Enllaç al web

 

Ferrocarrils de Vilanova

Galeria Galilei- Taronja Digital Bages. 1 de setembre de 2011, 20:30. .

Ferrocarrils Participació d\'Andreu Esquius en el vídeo de \"El ferrocarril i les oportunitats de futur per la Catalunya Central\"

+ Enllaç al web

 

Catalunya en el món-taronja

Quaderns d\'Acció Social i Ciutadania, Número 9, setembre de 2010

CatalunyaAndreu Ulied fa un anàlisi de les visions de futur de Catalunya. La Catalunya ciutat: la visió tradicional renovada?; La Catalunya Nodal: la visió més necessària?; La Catalunya-Global: la visió més oportuna?, La Catalunya Ecoregional: la visió més responsable?

+ Enllaç a l'article

 

Alta velocitat a Estats Units

Camins.cat 2011

AltaMeritxell Font i Andreu Ulied expliquen les raons de Florida per dir no a 2.400 M$ d\'inversió federal per construir la primera línia de ferrocarril d\'alta velocitat als Estats Units entre Tampa i Orlando, i les raons de Califòrnia per dir sí a 3.897 M$ i comprometre\'s a aportar amb fons propis uns altres 3.897 M$ a la línia de San Francisco a San Diego.
+ Enllaç a l'article

 

Pla de mobilitat urbana de Valls

El Punt. Novembre 2010

VallsEls experts ho tenen clar: Valls té una mida ideal per anar a peu. Però els conductors dominen en la trama urbana del municipi. El pla de mobilitat urbana que el consistori vallenc ha encarregat a l\'empresa Mcrit donarà prioritat al trànsit de vianants i bicicletes i farà una previsió a sis anys de les mesures que caldrà prendre.

+ Enllaç a l'article

 

Infraestructures més eficaces

Camins.cat Juliol 2010

InfraestructuresRevista del Col·legi d\'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya núm. 14 Juliol-Agost 2010. Article \"Infraestructures més eficaces\" El Col·legi promou una metodologia per avaluar les inversions en transport de manera sistemàtica. On ha participat a la seva elaboració Andreu Ulied i Oriol Biosca.

+ Enllaç a l'article

 

Manresa no té un aeroport, en té quatre

Manresa.info. 26 de març de 2010

ManresaAndreu Esquius va ser el ponent escollit pel primer sopar conferència que organitza el nou Fòrum Catalunya Central, amb l\'objectiu de fomentar el debat al territori

+ Enllaç a l\'article

 

Futur i present del sistema

El Períodico de Catalunya. 23 de novembre de 2009

SectorEl Períodico de Catalunya va reunir a 5 experts en transports (Josep Oriol, Guillermo Yenes, Ramon Seró, Antonio Oporto, Manel Valdés i Andreu Ulied) per tractar el futur i el present del sistema ferroviari.

+ Enllaç a l'article (català)
+ Enllaç a l'article (castella)

 

La Barcelona que viene

La Vanguardia. 20 de Juliol de 2009

Entrevista

Entrevista a Andreu Ulied sobre la Barcelona que viene.  \"Ha llegado la hora de asumir algunos riesgos\". \"Puede que la próxima generación, tan diversa en orígenes, alcance el sueño de la \"Catalunya-ciutat\", abierta y cosmopolita.

+ Enllaç a l'article

 

 

¿Dónde acaba Barcelona?

El Periodico de Catalunya. 6 de Maig de 2009.

Túnels En la ciutat infinita Andreu Ulied conversa con más de cien personas provenientes de diferentes ámbitos, quienes exponen su visión. En el artículo, se recogen algunas frases extraídas de esta publicación.

http://www.catalunyaconstruye.com/
+ Enllaç a l'article

 

De Reus a Nottingham i l\'Alguer

El Punt.cat. 25 de Març del 2009

ElNoticia de l\'estudi de la situació actual i revisió de les necessitats futures de la infraestructura de l\'aeroport de Reus, encarregat per Aeroports de Catalunya de la Generalitat de Catalunya. Destaca la reunió que es va realitzar amb el president de la Cambra de Tarragona, Sr. Albert Abelló.

+ Enllaç a l'article

 

Estratègies de l\'aeroport de Reus.

Cambra de Comerç de Tarragona. 24 de Març de 2008.

LogoNoticia que apareix al web de La Cambra de Tarragona  on proposa que Constantí participi activament en la promoció i gestió de l\'Aeroport. Aquesta proposta l\'ha fet en el marc de la trobada que ha mantingut amb l\'equip de consultors liderat per Andreu Esquius, de l\'empresa MCRIT i Pere Lleonart del Gabinet d\'Estudis Econòmics, que s\'encarreguen de la redacció del Pla Estratègic de l\'Aeroport de Reus.

+ Enllaç a l'article

 

Estratègies de l\'aeroport de Reus

Cambra de Comerç de Reus. 23 de Març de 2009.

Logo

Nota de premsa de la Cambra de Reus sobre la reunió que va realitzar amb l\'equip de Mcrit, Aertec i el Gabinet d\'estudis economics sobre  la redacció de l\'estudi de la situació actual i revisió de les necessitats futures de la infraestructura de l\'aeroport de Reus, encarregat per Aeroports de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

+ Enllaç a l'article

 

Una UE lliure de la dependència del petroli

El Periodico de Catalunya. 19 de Març de 2009.

Plaques

Article d\'Andreu Ulied. En el llibre The European Dream,Jeremy Rifkin presenta l\'última i més necessària visió del futur d\'Europa. Per al pensador nord-americà, el lideratge del continent en l\'impuls del desenvolupament sostenible del planeta ha de consolidar la competitivitat de les indústries europees en camps tan estratègics com l\'energia o els transports. Rifkin, que va ser l\'assessor personal de l\'\'expresident de la Comissió Europea Romano Prodi, fa anys que defensa que és necessari portar a terme la transició cap a una economia alliberada del petroli com més ràpid millor....

+ Enllaç a l'article

+ Enllaç a l'article (Castellà)

 

Ideas para la Diagonal

La Vanguardia. 4 de Novembre de 2008.

\"IdeDiagonalas para la Diagonal\"- La Vanguardia reunió a cuatro ingenieros vinculados a Barcelona, Eduard Albors, Joan Ramon de Clascà, Andreu Ulied y Leif Thorson, para abordar algunas de las cuestiones clave que pone sobre la mesa el proyecto del alcalde Jordi Hereu para reformar la avenida entre las plazas Francesc Macià y Glòries. Tres de los cuatro expertos juzgan difícil esa operación. Con el actual esquema de movilidad,...

+ Enllaç a l'article

 

La hoja de ruta de Catalunya 2020

El Periodico de Catalunya. 5 de Juny de 2008

TranviaHan pasado cinco años desde que escribí Catalunya 2020, por lo que hoy su relectura crítica tiene un interés muy especial. La visión de la Catalunya ecorregional era una de las cuatro visiones que se presentaban, alternativa a la Catalunya  ciudad (el modelo de desarrollo territorial tradicional de Catalunya), la Catalunya nodal (la que tenía un tono más socialdemócrata y quizás más ajustado a las necesidades de la Catalunya de hoy), y la Catalunya global (optimista desde un punto de vista tecnológico, la más liberal y desacomplejada culturalmente). Cuál de ellas es la que más conviene a Catalunya?

+ Enllaç a l'article

 

Logo Mcrit

Salvador Espriu, 83 08005 Barcelona  Spain
+34 932 250 313
info@mcrit.com - www.mcrit.com