Models previsio

 

Models de previsió: Els models de previsió suposen la generació d'escenaris que corresponen a unes evolucions futures plausibles. Es basen en dades del passat, i en una teoria implementada en una formulació matemàtica. L'elaboració d'escenaris és un dels mètodes més utilitzats per realitzar previsions. MCRIT ha desenvolupat models de previsió per a la demografia, l'economia, l'energia, el transport, l'ús del sòl i l'impacte ambiental en totes les escales geogràfiques, sovint en cooperació amb especialistes en els diferents sectors, aplicant diferents eines i teories de programari, des de sistemes dinàmics i sistemes d’algoritmes complexos, als models de transport estàndard de 4 passos.

.

Model SIMPORT (Worldwide hinterland of the Port de Barcelona) (2006-2013)

logo Port de Barcelona

SIMPORTEl SIMPORT és el model de previsió estratègica del Port de Barcelona. Disposa de dades sòcio-econòmiques i d’infraestructures viàries, ferroviàries i marítimes així com de bases de dades de comerç a nivell mundial. Permet fer anàlisis de capacitat de les xarxes de transport i de l’abast del hinterland tant en situació actual com en escenaris futurs.

Modelo de evaluación de alternativas de implantación logística para CIMALSA (2007)

Logo Cimalsa

logísticaIdentificació de possibles ubicacions logístiques, des del punt de vista del seu interès funcional, de la seva viabilitat tècnica i del seu encaix territorial. Es tracta d'identificar el sòl amb potencialitat de rebre implantacions logístiques i avaluar el seu interès relatiu.

Emissions and energy forecast model (2001)

Logo BR

forecast modelBREN is a model designed to calculate emissions due to the consume of energy. It has been applied as a tool of backup for the execution of the Strategic Plan of Barcelona. It permits to determine the separated consumption of final energy and the primary and secondary emissions produced by this consumption.

Prospective model of freight in Magreb (2000)

MarocThe model calculates flows of freight between countries and regions from the Maghreb, from the data of foreign trade COMEXT of the EU.

Economic model: Crowding-out (1999)
Logo UAB

Crowding-outThe model forecast the impact of public investments in the growth of the GDP. The formulation is based on assuming that public investment drains private resources that would be able to be invested, but on the other hand, in the long time limit increases the productivity of private investments.

Logo Mcrit

Salvador Espriu, 83 08005 Barcelona  Spain
+34 932 250 313
info@mcrit.com - www.mcrit.com

Logo Fundació Ersília

Ersilia és la fundació de Mcrit per al desenvolupament
de recursos educatius innovadors www.ersilia.org