Prospectiva regional : La prospectiva regional és l'aplicació dels elements essencials de la previsió - l'anticipació, la participació, la creació de xarxes, la visió i l'acció - a una escala territorial on els factors geogràfics són determinants. El propòsit de la Prospectiva Regional és proporcionar valuoses aportacions a l'estratègia i la planificació de polítiques, en municipis i localitats. MCRIT ha dut a terme un gran nombre d'exercicis de prospectiva regional, a Catalunya, així com en altres parts d'Europa, com la de les zones transfrontereres de Gibraltar, o el Bàltic, i fent ús de les eines de modelatge més avançades.

 

La ciutat infinita: A través de les Catalunyes i Barcelones viscudes o imaginades (2008)

Logo Ajuntament de Barcelona

La ciutat infinita

Andreu Ulied, Ajuntament de Barcelona

On acaba Barcelona? En converses amb l'’autor, més de 100 persones provinents de diferents àmbits exposen visions d’'una ciutat que, de facto, ja estén la seva influència molt més enllà del que imaginem.

RESET. Debat estratègic sobre el futur de la diputació de Barcelona (2006)

Logo DIBA

RESETParticipació en el debat impulsat pel President de la Diputació Celestino Corbacho, sobre el futur de la institució en el marc de la reforma de l'organització territorial de Catalunya.

Catalunya cap al 2020. Visions sobre el futur del territori (2003)

Logo GENCATCatalunya 2020

Andreu Ulied, Panorama 7 territoris. Generalitat de Catalunya, 2003

Quatre visions sobre el futur de Catalunya, com a síntesi de les publicacions dels darrers anys. La Catalunya ciutat: la visió tradicional renovada?; La Catalunya Nodal: la visió més necessària?; La Catalunya-Global: la visió més oportuna?, La Catalunya Ecoregional: la visió més responsable?

Més informació

Catalunya Proposa (2003)

Catalunya ProposaParticipació en la reflexió sobre la relació entre Catalunya i Espanya en el marc de la reforma  de l'Estatut de Catalunya, coordinada per Xavier Rubert de Ventós, per encàrrec del President Maragall.

Medi Ambient i Governabilitat a la Mediterrània (1997)

Logo Institut Europeu de la Mediterrania

Medi ambient i Governabilitat a la Mediterrània

R. Grasa, i U. Andreu,Generalitat de Catalunya. Institut Català de la Mediterrània

Aquesta obra recull les aportacions de reconeguts experts sobre sectors estratègics com la cooperació internacional, l'urbanisme i la planificació d'infraestructures, la innovació tecnològica i empresarial, a una i altre riba de la Mediterrània.

Logo Mcrit

Salvador Espriu, 83 08005 Barcelona  Spain
+34 932 250 313
info@mcrit.com - www.mcrit.com

Logo Fundació Ersília

Ersilia és la fundació de Mcrit per al desenvolupament
de recursos educatius innovadors www.ersilia.org